Medierea pe piata muncii (conform art. 59 din legea 76 si art. 5 (2) din legea 116/ 2002) este activitatea prin care se realizeaza punerea in legatura a angajatorilor cu persoanele in cautarea unui loc de munca, in vederea stabilirii de raporturi de munca sau de serviciu, pentru ocuparea fortei de munca si constau in:

 

  • informatii privind locurile de munca vacante si conditiile de ocupare a acestora prin publicarea, afisarea, organizarea de targuri ale locurilor de munca;
  • mediere electronica avand ca scop punerea automata in corespondenta a cererilor si ofertelor de locuri de munca prin intermediul tehnicii de calcul;
  • preselectia candidatilor corespunzator cerintelor locurilor de munca oferite si in concordanta cu pregatirea, aptitudinile, experienta si cu interesele acestora.Persoanele in cautarea unui loc de munca vor depune o cerere pentru a fi luati în evidenta in vederea beneficierii de servicii privind medierii muncii (cerere pentru persoane in cautarea unui loc de munca)

 

Cererile persoanelor in cautarea unui loc de munca si ofertele angajatorilor pot fi transmise pe adresa office@consultantapro.ro.

Periodic se vor organiza targuri si burse ale locurilor de munca pentru a crea posibilitatea legaturii directe intre angajati si angajatori.

Pentru ofertele de locuri de munca angajatorii vor transmite locurile vacante si conditiile de angajare si vor fi introduse in baza de date a locurilor de munca (formularul pentru angajatori).

In baza acestei cereri, persoana va fi luata in evidenta prin inscrierea intr-un registru special, respectiv Registrul de evidenta a persoanelor in cautarea unui loc de munca, beneficiare ale serviciilor de medierea muncii.